Langs de A12 staat een opmerkelijke en innovatieve Smartflower. Deze zonnepanelen liggen niet vast, maar draaien met de zon mee. De bijzondere panelen staan op de parkeerplaats van businesslocatie VONK360 en leveren onder andere stroom aan de snellaadpalen voor elektrische auto’s.

Zongerichte panelen

‘De Smartflower heeft een oppervlakte van 18m2.’ Legt Mignon van Holten, operationeel directeur van VONK360 uit. ‘Het systeem klapt ‘s ochtends uit wanneer de zon opkomt en schuift ‘s avonds automatisch terug in de behuizing. Doordat de panelen de zon volgen, levert het systeem 40% meer rendement dan normale zonnepanelen.’

Auto opladen aan de snellaadpalen

Met de energie die de Smartflower opwekt, kunnen voorbijgangers van de A12 hun auto opladen. Er staan meerdere snellaadpalen van maar liefst 22 kWh op het terrein VONK360 – De vergaderlocatie in Veenendaal. Door de ligging pal naast de snelweg, biedt VONK360 de mogelijkheid aan voorbijgangers om te vergaderen, te flexwerken of te lunchen in het pand terwijl de auto oplaadt.

Kennis delen en verbinden

Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij VONK360, aldus van Holten. “VONK360 is een vestigingsplaats voor ambitieuze bedrijven en ondernemers die waarde hechten aan innovatie en duurzaamheid. We willen kennis delen en verbinden: het is een plek van ontmoeting voor ICT-ondernemers, start-ups en studenten. Het bruist op onze businesslocatie!”