In de ICT Campus werken bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid aan het versterken van ICT in de regio FoodValley. Samen geven zij een extra impuls aan kennisuitwisseling en –ontwikkeling op het gebied van ICT. Dit doet ICT Campus vanaf de thuisbasis VONK360. 

Kortingskaart voor studenten

In maart sloot de ICT Campus een overeenkomst met de innovatieve businesslocatie VONK360. Vanuit die locatie worden ICT-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Omdat in de ICT Campus zowel bedrijfsleven als ook onderwijs samenwerken is het van belang dat deze locatie voor iedereen toegankelijk is. Daarom is er nu voor studenten een speciale kortingskaart waarmee zij voordelig iets te eten en/of drinken kunnen aanschaffen. Op deze manier kunnen ICT studenten elkaar centraal treffen in een inspirerende omgeving waar zij met elkaar kunnen samenwerken.  

Bekijk hier het studentenmenu.

Gezamenlijke activiteiten

De afgelopen periode hebben de gemeente Veenendaal, het onderwijs en het bedrijfsleven diverse activiteiten opgestart en uitgevoerd. De samenwerkende partijen zijn ook actief aan de slag de samenwerking verder uit te bouwen en meer gezamenlijke activiteiten te organiseren. Fysieke gezamenlijke activiteiten vinden sinds enkele maanden plaats in VONK360.

Spilfunctie

VONK360 is strategisch gelegen aan de Rijksweg A12 en middenin het ICT-landschap van Veenendaal. Wethouder Marco Verloop, verantwoordelijk voor onder andere economie en ICT, is verheugd met deze stap. “In de eerste fase van de ICT Campus is gewerkt aan meer ICT-innovaties, betere aansluiting van ICT-onderwijs op de arbeidsmarkt en een beter vestigingsklimaat creëren voor ICT-bedrijven. Nu hebben we behoefte aan een fysieke locatie waar alle betrokken partijen elkaar ontmoeten, bijeenkomst plaatsvinden en innovatieve projecten worden geboren. VONK360 moet als fysieke ontmoetingsplek een spilfunctie daarin vervullen.”

Lees meer over de ICT Campus